Multimediedesigner (EAK inden for digitale medier)
Studieordningens rammer
Bekendtgørelse af lov om erhvervsakademier for videregående uddannelser.
Bekendtgørelse af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser (LEP-loven).
Bekendtgørelse om prøver i erhvervsrettede videregående uddannelser (eksamensbekendtgørelsen).
Bekendtgørelse om adgang til erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser (adgangsbekendtgørelsen).
Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse ved uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (karakterbekendtgørelsen).
Bekendtgørelse om tekniske og merkantile erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser (dog ikke for optometristuddannelsen).
Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser (kun optometristuddannelsen)
Fagområder
Uddannelseselementerne tilrettelægges inden for følgende fagområder, der samlet set omfatter 90 ECTS-point, og som er indbyrdes vægtet i forholdet 6:2:2:1:1.
1) Brugergrænseflader: Fagområdet indeholder design, udvikling, realisering og vedligeholdelse af digitale brugergrænseflader. Der fokuseres på udviklingsprocessen med udgangspunkt i relevante metoder, principper og teknologier.
2) Brugeroplevelser: Fagområdet indeholder design og udvikling af digitale brugeroplevelser med fokus på indsamling og anvendelse af relevante data, brugerforståelse, brugerens samspil med digitale medieproduktioner, samt evaluering og test af løsninger.
3) Indhold: Fagområdet indeholder planlægning, organisering og produktion af indhold til digitale medieproduktioner, herunder forståelse af digitale medier, relevante typer af indhold samt formidling og anvendelse af data.
4) Forretning: Fagområdet indeholder forståelse af virksomheden som forretning, dataforståelse, og multimediedesignerens roller og funktioner i værdikæden.
5) Teknologi: Fagområdet indeholder forståelse og udforskning af relevante teknologier og digitale tendenser med relevans for multimediedesignerens virke.
Oversigt over uddannelsen
Internationalisering
KEA støtter den studerende i at finde uddannelsestilbud hos udenlandske udbydere der ækvivalerer læringsmålene for multimediedesigneruddannelsen.
Uddannelse i udlandet
KEA kan godkende, at beståede fagelementer eller dele heraf efter denne studieordning bestået ved en anden institution, ækvivalerer tilsvarende fagelementer eller dele heraf i denne studieordning. Hvis det pågældende fagelement er bedømt efter 7-trins-skalaen ved den institution, hvor prøven er aflagt, og ækvivalerer et helt fag i denne studieordning, overføres karakteren.
KEA kan godkende, at beståede fagelementer fra en anden dansk eller udenlandsk videregående uddannelse træder i stedet for fagelementer, der er omfattet af denne studieordning. Ved godkendelse heraf anses fagelementer for gennemført, hvis det er bestået efter reglerne om den pågældende uddannelse. Bedømmelsen overføres som ”bestået”.
Aftaler med udenlandske uddannelsesinstitutioner om parallelforløb
Efter at have bestået 1. semester prøven kan de studerende vælge helt eller delvist at gennemføre deres studier i udlandet. KEA tilbyder en række internationaliseringsmuligheder, herunder praktikopholdet på 4. semester. Oplysninger om partnerinstitutioner, internationale praktikophold, meritoverførsel og procedurer offentliggøres løbende af KEA.
Prøver på uddannelsen
Studerende, der er påbegyndt et semester, kan ikke framelde sig semesterets prøver. Alle uddannelsens prøver skal bestås med mindst karakteren 02
Alle fagelementer afsluttes med en prøve, der bedømmes ved brug af 7-trins skalaen.
Alle prøver skal være bestået, før den studerende kan gå videre til afsluttende eksamen på 4. semester
Bundne forudsætninger - deltagelsespligt og aflevering
Der er ikke mødepligt på uddannelsen, men afleveringen af visse opgaver kan være en (bunden) forudsætning for at få lov til at gå op til prøven. Bundne forudsætninger er med til at påvise studieaktiviteten for den enkelte studerende. KEA stiller krav om, at flere afleveringer i løbet af 1., 2. og 3. semester er bundne forudsætninger, som skal afleveres for, at den studerende kan deltage i 1., 2. og 3. semesters eksamen. De nærmere krav til afleveringer samt hvilke afleveringer der er bundne forudsætninger, beskrives på læringsplatformen for Multimediedesigner ved semesterstart. En aflevering som ikke opfylder de formelle krav vil blive afvist.
1.semester prøve - intern
2.semester prøve - ekstern
3.semester prøve - intern
Praktikprøve - intern
Afsluttende eksamensprojekt - ekstern
fordelt på prøverne
Andre regler for uddannelsen
Den studerende har pligt til at deltage i uddannelsesforløbet efter regler fastsat i studieordningen.
Den nationale del af studieordningen
Download den nationale del af studieordningen